Wednesday, June 6, 2007

North Downs, level 27


Začal jsem plnit úkoly v North Downs. Branou do North Downs je Trestlebridge, městečko u mostu přes řeku oddělující North Downs od Breelandu, která vytéká z jezera Nen Harn.
Trestlebridge bylo nedávno napadeno Tarkríp orky, kteří se usídlili v oblasti Nad Wathren na východ od mostu. Tuto oblast skřeti proměnili v jednu velkou pevnost s palisádami, totemy a visutými mosty.


Začal jsem jednoduchými úkoly: získat zpět ukradenou knihu, získat nástroje na těžbu dřeva, posbírat vzorky tajemné kapaliny, kterou omámili strážného v Trestlebridge. Ukázalo se, že skřeti mají zásoby trhavin, kterými plánují vyhodit do vzduchu most Trestlespan. Spolu s Herodikem a Hergií jsme se proto museli vypravit do tábora, najít zásoby trhaviny a pomocí pochodní je vyhodit do vzduchu.


Při hledání výbušnin jsme se zatoulali hluboko do Nad Wathrenu, až k samotnému náčelníkovi pevnosti Drukordhovi, kterého jsme po tuhém boji přemohli. Bylo to trošku nečekané a nad plán, je možné, že nás za ním ještě jednou vyšlou lidé z Trestlebridge.

Chvilku jsem se ještě toulal podél Greenway směrem na sever od mostu. Přiblížil jsem se na dohled Polím Fornostu. Zdálky to vypadá jako pustina pokrytá bílými trčícími ruinami. Možná to jsou zbytky stromů. Roku 1409 Třetího věku se Fornost bránil silám Angmaru, a ačkoliv král Argeleb I. padl, jeho syn Araphor město udržel do příchodu elfů z Lindonu, Rivendell a Lothlórienu. Roku 1974 Fornost padl, avšak o rok později byl Angmar poražen v bitvě na Polích Fornostu králem Eärnurem z Gondoru, který přitáhl Arnoru na pomoc.Od této bitvy uplynulo již 1044 let, avšak její stopy na Polích Fornostu jsou stále patrné.

No comments: