Wednesday, June 20, 2007

Dol Dínen; Garth Agarwen, Level 34

Dol Dínen je poslední oblastí North Downs, kterou dosud nemám prozkoumanou. Je to území orků, velmi nepřátelské, pokryté skřetími tábory a putujícími hlídkami. Bohužel valná většina orků je elitních, nad moje síly. Splnil jsem co se dalo, zbytek snad někdy ve fellowshipu.
Přestěhoval jsem se k jezeru Evendim. Tam je spousta úkolů, na které stačím sám.

Hergia mě adoptovala! Nosím teď hrdě titul Keonax son of Hergia.

Vypravili jsme se do Garth Agarwen. Vyčistili jsme pevnost Rhudauru na začátku instance a našli jsme průchod do další sekce.
Podle toho, co říkají jednotlivé osoby a přízraky v Garth Agarwen, je toto místo pod kletbou bytosti jménem Iarwain ben Adar. To ale není nikdo jiný, než sám Tom Bombadil. Toto je jeho staré elfí jméno. Je to dost nejasné. Věřím, že to pochopím blíže, až se dostaneme k samotné Red Maiden.
První opravdový boss je Temair the Devoted sídlící na ostrůvku vprostřed bažiny. V bažině je plno nemrtvých, kteří se zjeví, až když se k nim člověk přiblíží. Docela nepříjemné místo.
Temair sám je celkem neškodný, snadno jsme si s ním poradili. Nic hezkého z něj nepadlo, naštěstí jsme se zahojili na truhličce.
Dál jsme pokračovali ke dvojici bossů Edan a Esyld. Jeden z nich je healer, druhý si přivolává na pomoc přízraky. Na druhý pokus jsme si s nimi dokázali poradit.
Třetí boss je obrovský strom Grimbark, který kolem sebe bije kořeny a shazuje hnízda plná vos. Boj byl velmi dlouhý a vyčerpávající, na třetí pokus jsme jej zvládli. Naštěstí se dá snadno utéct z jeho dosahu, takže jsme nemuseli chodit od začátku.
Ještě nám chybí tři bossové: Ivar the Bloodhand (ano, ten,co jej Radagast zahnal na konci Book II), přízrak Vatar, a nakonce samotná Red Maiden.
Byl to celkem úspěšný run, avšak hodně se na tom podepisuje náš nízký počet. Ve čtyřech těžko můžeme být úspěšní tam, kde je počítáno se šestičlenným fellowshipem.

No comments: